Activiteiten op school

Naast het reguliere lesaanbod worden er ook veel activiteiten georganiseerd op onze school.
Zo gaat de bovenbouw van zowel de reguliere ZML-afdeling als van onze auti-afdeling ieder jaar op een kamp (lees hier verder).

Ook wordt er wanneer de omstandigheden het toelaten ieder jaar een sportdag georganiseerd, doen er verschillende teams meer aan het voetbaltoernooi (vaak op de velden van Spartaan ’20) en staat er soms zelfs een echte duiktank op het terrein van het gebouw aan de Aleyda van Raephorstlaan waar leerlingen van 10 jaar en ouder met duikfles en duikbril onder begeleiding van professionals mogen zien hoe je onder water kunt zien én ademen.

Soms staat er ook theater- of museumbezoek op het programma en een bezoek aan de naburige kinderboerderij.

En heel soms maakt een klas een uitstapje naar de buren. Want wanneer je school pal naast Plaswijckpark ligt, is het zonde om daar niet af en toe eens op bezoek te gaan.

Verder gaan er klassen ieder jaar een dagje zeilen met Stichting Plons op de Kralingse Plas. Altijd onder enthousiaste begeleiding van ervaren vrijwilligers.

De meeste feestdagen worden op school uitbundig gevierd. Van Paasontbijt tot Kerstviering, van carnaval tot Sinterklaas.

Ook heeft de Mattheusschool een eigen bijzonder feest dat vooruitloopt op de komst van de Goedheiligman. Met Pietenpret komen alvast de pieten kijken op school en doen de meesters en juffen verschillende acts op het podium.

Natuurlijk krijgen de Koningsspelen een plekje op de agenda en wordt ieder schooljaar afgerond met een feestelijke jaarafsluiting.