St.Mattheusschool, school voor ZMLK en SO
Algemeen Informatie De School

Op dinsdag 5 oktober is het al zo ver. Ons SO-kamp tot en met donderdag 7 oktober.
Opnieuw gaan wij (na een jaar zonder kamp door COVID-19) naar het ons bekende kamphuis in Bergeijk en het thema van de kampweek is dit jaar "Dieren!".

Op deze pagina zullen wij dagelijks enkele foto's en een verhaaltje plaatsen over de dag. De rest van de foto's komt op met een wachtwoord afgeschermde pagina's te staan.

Voor de zekerheid kunt u hier ook de laatste nieuwsbrief met alle belangrijke gegevens en bijvoorbeeld de paklijst downloaden (klik hier). We moeten er natuurlijk niet aan denken dat we tussen alle dieren er plots achter komen dat iemand zijn knuffel of zijn tandenborstel is vergeten.

Onderaan deze pagina kunt u het actuele weerbericht voor Bergeijk en omstreken vinden.


Dinsdag 5 oktober

Zo, dat was toch weer even spannend: zouden alle koffers ook deze keer weer in de bus passen? Gelukkig lukte het precies en dus zagen alle papa's en mama's en broertjes en zusjes en misschien ook opa's en oma's de bus precies op tijd vertrekken naar Bergeijk.


Na een lange reis van bijna twee uur kwamen we aan bij het zonovergoten kamphuis De Willyhoeve. Hadden de weermannen en weervrouwen dan toch ongelijk? Er was nog geen druppel te zien. We konden allemaal rustig in het zonnetje onze lunch eten en konden meteen het bos in voor het eerste spel van deze kampdagen: het dierengeluidenspel. Alle klassen moesten op stap om op zoek te gaan naar zes dieren die in het bos verstopt zaten: een uil, een witte muis, een leeuw, een gorilla, een roodborstje en een kikker. En die moesten niet gevonden worden met onze ogen, maar met onze oren! Uiteindelijk werden alle dieren gevonden door goed te luisteren: het gebrul van de leeuw, het gepiep van de muis, het getwitter van de vogel, het gekwaak van de kikker, de "oehoe" van de uil en het opschepperige geschreeuw van de aap.
We hoefden niet echt bang te zijn want gelukkig bleek achter elk dierenmasker een juf te zitten!

Ondertussen vielen helaas de eerste druppels op onze hoofden en toen we terug waren in het kamphuis begon het echt heel hard te regenen. Tijd om onze koffers uit te pakken en alvast onze bedden op te maken voor vanavond.

Hierna kon iedereen even voor zichzelf wat kiezen: spelen, knutselen of gewoon even uitrusten.

Rond vijf uur was het tijd voor "De rode draad" een toneelstuk waarin we Frederieke Vonk met haar cameraploeg terugzagen. Op school al hadden we kennis gemaakt met deze onverschrokken dierenkenner, die voor geen enkel dier bang is (haar cameraploeg is overigens wat minder dapper, merkten we snel). Al gauw had Frederieke een heuse slang bij de kladden, volgens haar een gladde slang. We schrokken natuurlijk allemaal enorm van dat reusachtige beest, maar Frederieke Vonk vertelde ons dat dit reptiel geen mens kwaad deed. Hij was niet giftig en zelfs een beetje zacht en lief. Gelukkig maar want anders had niemand gedurfd om te gaan slapen. Na de belofte morgen weer terug te komen, vertrok de ploeg weer en werden de tafels gedekt.

Onze maaltijd van de eerste dag (gemaakt door de keukenploeg juf Loes, juf Sjakkie en meester Carl) bestond uit macaroni (al dan niet vegetarisch) en salade met na een bak vanillevla met vruchtjes. Dat smaakte natuurlijk opperbest na zo'n drukke dag.

Omdat het al wat donkerder werd, was het tijd voor het kampvuur. Overdag was er al flink gesprokkeld. En ondanks dat het hout toch wat nat was, wist opperbrandmeester juf Marleen toch een aardig vuurtje te stoken.
En om een kampvuur moet gezongen worden natuurlijk en dat deden we dan ook. Heel veel liedjes waarin dieren de hoofdrol spelen.

Na zo'n half uur zingen was het voor de meesten al genoeg en klonk hier en daar al de roep om naar bed te mogen. Zo'n eerste kampdag hakt er altijd in. Dus na nog even wat gedronken te hebben werden de pyjama's aangetrokken, de tanden gepoetst en dook iedereen zijn of haar bed in. Het was een mooie dag, benieuwd hoe het morgen zijn zal.

KLIK HIER voor de foto's van de eerste dag.Woensdag 6 oktober

Na een welverdiende nachtrust was het alweer woensdag. We hoopten op beter weer, maar opnieuw lieten de weermannen en -vrouwen ons in de steek: het regende en regende. We hadden al snel door dat van een aantal plannen niks zou komen. Geen springkussens op het sportveld bijvoorbeeld. Best een teleurstelling. Maar onze kampwerkgroep bestaat alleen maar uit kanjers die zich door wat tegenslag niet laten weerhouden en meteen trad dus "Plan B" in werking.

Maar eerst het ontbijt. Ondertussen is het bijna traditioneel: de tweede dag van het SO-kamp krijgt iedereen die het wil een gebakken ei op brood. Een hele klus voor de keukenploeg. Uiteindelijk waren we allemaal voldoende gesterkt om meteen onze ochtendgymnastiek samen met meester Carl te beginnen. Gelukkig heeft het kamphuis tegenwoordig een luifeltent waar we wél buiten, maar ook droog zouden kunnen springen en dansen. De gymnastiek was zo stevig dat er zelfs al kinderen waren die het liefst meteen weer in bed gedoken waren.

Maar dat gebeurde natuurlijk niet want er stond nog een hoop leuks op het programma. Bijvoorbeeld een activiteitencircuit met stoelendans, schminken, knutselen, muziek maken, cupcakes versieren en bingo. Na het circuit liepen plots heel veel dieren rond in de zalen: geschminkte poezen, tijgers, leeuwen, één grote beestenboel. Maar ook Spiderman en Pikachu werden gespot.

Ondertussen had iedereen alweer flink honger gekregen en konden we lunchen.

Op het middagprogramma stond nog wat vrij spel en daarna "bioscoop" met ook een echte popcornmachine! Ook konden sommige kinderen naar een beautysalon waar haren werden gekruld en nagels werden gelakt. Ze zaten daarna prachtig opgemaakt bij de film.

Rond vijf uur was het opnieuw tijd voor "De rode draad" waar Frederieke en haar cameraploeg op jacht was naar de Bergeijkse muis. Deze muis joeg menig juf (ik noem geen namen) in de gordijnen toen we hem zagen. Frederieke stortte zich moedig op het beest: een zacht harig velletje maar wel met wieltjes in plaats van pootjes.

De tafels werden gedekt en we konden weer genieten van een sterk staaltje keukenfeest: gebakken aardappeltjes, appelmoes, (voor wie mocht en wilde) een kipspies, salade en een waterijsje toe!

Hierna sprongen veel kinderen onder de douche om lekker fris naar de disco te kunnen. Want gedanst moest er worden natuurlijk. En ook opgetreden. Iedere klas had wel één of twee optredens door de verschillende leerlingen en dat leidde steeds weer tot een groot applaus. Door alle "glow in the dark"-armbanden en kettingen die verdeeld werden, was het een prachtig uitziend feest. Na nog één keer alles uit de kast gehaald te hebben voor het dansliedje "Gangnam Style" poetsten we snel onze tanden om daarna onze bedden op te zoeken. We waren bekaf. Wat een leuke dag was het geweest. Ondanks alle regen. Voor ons leek het alsof de zon de hele dag geschenen had.

KLIK HIER voor de foto's van deze tweede kampdag.Donderdag 7 oktober

Tja, en toen kwam heel voorzichtig het zonnetje toen we richting Rotterdam reden. In de ochtend was het nog flink bewolkt in Bergeijk maar in ieder geval droog.
De meesten stonden wat later dan gisteren naast hun bed. Na de disco en de al volle dag was iedereen aardig moe. Eerst moesten we natuurlijk even weer op krachten komen met een goed ontbijt, waarna we voor de laatste keer verrast werden met een bezoek van Frederieke Vonk en haar ploeg.

Deze keer had het te vinden dier zich al vanzelf aangediend door aan de microfoonhengel te gaan hangen. Het was een heel bijzonder dier, niet te snel en eigenlijk misschien wel net zo slaperig als wijzelf: een luiaard.

Na afscheid genomen te hebben van Frederieke en het zingen van het kamplied was het toch echt tijd om onze koffers te gaan pakken. En dat is toch altijd weer wat lastiger dan de koffers uitpakken, want hoe krijgen de papa's en mama's al die kleding toch altijd weer zo netjes opgevouwen?
Gelukkig was alles klaar toen de bus aangereden kwam en kon alles meteen ingeladen worden. Het was nog een extra spannende bus ook, een echte dubbeldekker!!

Na nog even gespeeld te hebben op het sportveld of de speeltuin werd het tijd om afscheid te gaan nemen van het kamphuis en na een rit van anderhalf uur (met hier en daar een kleine file) kwamen we aan bij Monkeytown om nog even fijn te genieten van ballenbak en klimrek, van rollerscates en glijbanen. En natuurlijk van een patatje met snack als lunch!!

Om half vier was het tijd om naar de bus terug te gaan. We zouden bijna "jammer genoeg" zeggen, maar de wetenschap dat de papa's en mama's al op school zouden klaarstaan om te knuffelen en het idee dat we 's avonds weer in ons eigen bedje zouden slapen deed ons het jammere al snel vergeten.
Het was een fijne en leuke kampweek (dank jullie wel kampwerkgroep!) maar het is toch ook heerlijk om weer thuis te zijn!

KLIK HIER voor de foto's
het actuele weer
Klik op het plaatje hierboven voor het actuele weerbericht voor deze kampdag

algemeen

informatie

de school